Over ons-3

Algemeen

De Grote Tuinverbouwing is het populaire groenplatform dat Nederland informeert en inspireert op het gebied van groen, wonen/interieur en BBQ en is op dit moment het groenste televisieprogramma op de Nederlandse tv. Dit anderhalf uur durende programma is voor mensen met- en zonder groene vingers en wordt door zowel jong als oud goed bekeken. De informatie die tuinexpert Ivo Putman geeft, deelt hij op een inspirerende en laagdrempelige manier. Tuinieren is niet moeilijk en vooral erg leuk! Op deze manier zet hij Nederland aan om te gaan tuinieren of om met (kamer-)planten aan de slag te gaan.

Tuin Make-over

Samen met zijn team steekt Ivo wekelijks de handen uit de mouwen om de tuineigenaren te verrassen met een verbluffende tuin make-over. Ondertussen geeft hij de nodige bruikbare tips voor thuis: van ontwerp tot bestrating en van opbouw met harde materialen tot en met de beplanting van de tuin. Waar mogelijk maakt hij gebruik van dankbare thema’s zoals de ‘Ibiza’ tuin, de eetbare tuin, de klimtuin enz.

Ivo & Jeremy

Interieur

In de woonkamer laat styliste Djamilla Smits zien hoe je op een eenvoudige manier toch een grote verandering teweeg kunt brengen. Je hoeft niet altijd de hele woonkamer leeg te halen, een kleine hoek goed aanpakken geeft net zo’n leuk resultaat!

BBQ

Maatje en BBQ Baas Jeremy Vermolen is natuurlijk ook van de partij om het team te voorzien van een lekker en verrassend BBQ-gerecht, als het even kan met kruiden en bloemen uit de tuin. 

KLEUR JE LEVEN:

In ‘Kleur je Leven’ bezoekt Ivo een kijker die zich voor het programma heeft aangemeld. Ivo laat zien hoe je je tuin en terras, zelfs in de herfst en winter, kleur kunt geven met een groep kleurrijke potten en planten. Daarnaast geeft hij tuintips en adviezen zoals: tips voor onderhoud van gazons, vijvers, of bijvoorbeeld het snoeien van de heg. 

ROBS PLANTEN WANDELING

Nu tuingoeroe Rob Verlinden van zijn pensioen geniet, heeft hij alle tijd om met zijn camera op pad te gaan. ’s Morgens is hij al vroeg uit de veren om op zoek te gaan naar zijn grootste liefde. Tijdens zijn wandeling valt zijn oog op bijzondere planten die andere mensen voorbijlopen. Hij verwondert zich niet alleen in mooi aangelegde tuinen, ook in de berm langs de kant van de weg staat hij stil bij wat misschien zomaar een bijzonder plantje is. Rob weet als geen ander van elk plantje zijn eigen unieke verhaal.

 

Wij zijn wij