Recept afl. 1

In deze aflevering kookte Jeremy Bali op een plankje! Verschillende gerechten op Aziatische wijze bereid. 

Recept

Dit heb je nodig:

2 stuks zeebaarsfilet
  • 1 theelepel braairub (no. 1)
  • 1 kleine paksoi
  • 200 gram hamburgergehakt
  • 10 wontonvelletjes
  • 100 gram gekruid gehakt
  • 1 Aziatische komkommer
  • 1 flesje Tomasu sojasaus
  • 1 chili pepertje
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje koriander
  • 1 sjalot
  • 1 blikje krab deepbleu
  • 50 gram geroosterde zaadjes en pinda’s
  • Twee houten plankjes
  • IJzeren prikkers


Bereiding:

Kneed het hamburgergehakt tot worstjes en steek deze op spiesjes, deze spiesjes komen op de hete grill.
Kruid de zeebaarsfilet met de braairub en kruiden en bevestig deze aan de houten plankjes. De plankjes zet je tegen open vuur, je moet de handwarmte voelen. Laat de zeebaars drogen en roken in de wind.
Snijd de paksoi in vier stukken en leg deze samen met kruiden in de stoommand. Vul de wontonvelletjes met het gekruid gehakt en vouw deze dicht. Leg ze in de stoommand bovenop een bakpapiertje tegen het plakken. Vul een oude pan met water, zet de stoommand hierin met de deksel erop en laat het vijftien minuten stomen.
Snijd de ui, het teentje knoflook, de peper en de koriander en mix dit samen met de Tomasu sojasaus. Voeg tenslotte het sap van de citroen toe. Rooster de zaadjes en pinda’s, hak deze fijn en voeg 1/3 toe aan de saus, de rest strooi je over de vis en de andere gerechten.
Snijd de Aziatische komkommer in de lengte door, haal de zaadlijst eruit. Snijd de komkommer in plakjes en meng deze met de krab, gehakte kruiden en de Thaise chilisaus.
Dompel de dimsums in een bijpassende saus en serveer alles samen op een plank. Serveer het met een koude Wild Mill blond en geniet! 😄
De Grote Tuinverbouwing - aflevering 1