Groenten en fruit:
1. Omwikkel een tomaatje en een takje tijm met spek en steek het op een prikker.
2. Snij een courgette tot plakjes en rol de plakjes op met binnenin mozzarella en ansjovis.
3. Snij een avocado in tweeën en verwijder de pit. Bestrooi het met een beetje braairub en braad het kort op de grill. Vul de avocado met tonijn en decoreer met mayonaise, ketchup en colakruid!
4. Snij een ananas in lange repen, bestrijk deze met honing en limoen en steek ze op spiesjes.
5. Grill stukjes watermeloen en decoreer ze met geitenkaas en tuinkers.
6. Grill stukken perzik en maak ze af met amaretto en honing.
Vlees:
1. Snij wat kippendijen in kleine stukjes en kruid de stukjes met rozemarijn en citroen.
2. Snij het vlees van een zeeduivel (vis) in kleine stukjes en omwikkel het met spek.
3. Maak een papillot met groenten en zalm. Een papillot is een pakketje waarin je je groenten en zalm wikkelt. Je laat het dan dicht gaar worden.
4. Snij een varkenslapje in kleine stukjes, maak er een pakketje van met mozzarella en salie en omwikkel dit met parmaham.
5. Meng wat gehakt met hamburgerkruiden en een beetje tomatenketchup en kneed er mini hamburgertjes van.
6. Maak mini sateetjes met je eigen favoriete marinade.
Bonustip:
Maak je eigen naanbrood voor erbij en serveer dit met hummus. Rooster tot slot, als toetje, marshmellows boven de BBQ-gourmet! 😍