Recept afl. 5

In een echte Ibiza tuin mag de Spaanse Paella natuurlijk niet ontbreken. Jeremy maakt deze op de barbecue klaar met een mix van diverse vissoorten. Het echte Ibiza gevoel wordt bevestigd met de gebakken padronnetjes als bijgerecht!

Recept

Dit heb je nodig:

  • 1 kalfssparerib
  • ½ potje Blues Hog / Sweet Baby Rays
  • 1 stuk Picanha (hoe groot je zelf wil)
  • 1 potje kruiden rub no. 2
  • 1 zakje gedroogde zwarte oogbonen
  • 1 tube Zaanse curry
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 pakje gepelde tomaten
  • Blokje kippenbouillon

 

Vlees:

Bij de kalfssparerib moet het vliesje er eerst af, dit gaat het makkelijkst door het met een theedoek eraf te trekken. Kruid de kalfssparerib met de barbecue rub van Blues Hog, hang het aan het Asado kruis (Argentijns BBQ kruis), 20 centimeter boven het vuur.

Voor de kalfssparerib maak je een marinade van de Zaanse curry en Sweet Baby Rays. Na 1 uur garen ga je de kalfssparerib elke 20 minuten opnieuw instrijken met de marinade. Hierdoor wordt het niet droog Snijd de picanha in stukken met een dikte van 2 centimeter. De picanha kruid je met de barbecue rub. Rijg dan de stukken aan het spies en rooster ze op een open vuur. Dit tot een kern temperatuur van 53 graden.

Bonenschotel:

Voordat je aan de bonenschotel begint, moeten de zwarte oogbonen eerst 8 uur wellen in water. Snijd de uien en fruit ze samen met de knoflook aan in de pan. Voeg hier de zwarte oogbonen, de gepelde tomatenblokjes en de Zaanse curry aan toe. Laat dit dan 15 minuten stoven. Kleed de tafel leuk aan, zet het eten neer, drankje erbij en ga genieten! 😉

De Grote Tuinverbouwing - aflevering 5