Recept afl. 8

Deze aflevering stond in het teken van Aruba, het favoriete vakantieland van Matthew en Sandra!
Jeremy maakte daarom eten klaar in Caribische stijl: verschillende soorten bijzondere visjes, flat iron steak en een stoofpotje!

Recept

Dit heb je nodig:

 • 1 moot zwaardvis
 • 1 lionfish (koraalduivel) filet
 • 1 limoen
 • 1 sukade, gesplitst zodat het twee Flat Iron Steaks vormt van Nice to Meat
 • 1 flesje Wild Mill Dark
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • ½ wortel
 • 3 bananen
 • Verschillende kleuren amandelspijs
 • 1 tafelbbq van bbqflavour
 • 1 tube Zaanse pittige mayonaise
 • Verschillende soorten BBQ rub


Bereiding:

Laat de sukade splitsen door de slager zodat je twee malse flat iron steaks hebt. Eén stuk hiervan rijgen we aan spiesjes en smeren we in met koffie rub. Het andere stuk grillen we eerst aan en snijden we daarna in kleine blokjes. Snijd de ui, wortel en knoflook in kleine stukjes en fruit deze aan in de kleine stoofpannetjes. Voeg de stukjes steak en de Wild Mill dark toe, doe de dekseltjes erop, en laat alles twintig minuten stoven.
Snijd de zwaardvismoot in blokjes en rijg aan spiesjes. Kruid deze met rub 1. Gril ze kort aan, zodat ze vanbinnen nog glazig zijn en vanbuiten krokant. Kruid de lionfish met dezelfde rub en grill deze kort aan op de tafelgrill. Snijd bananen in de lengte door en duw ze uit tot een bootje. Leg er de kleuren van Aruba in en laat het pakketje vijf minuten bakken op de grill. Serveer alles op een platter en eet smakelijk. Hopi bon! 😋

De Grote Tuinverbouwing - aflevering 8