Recept afl. 10

Jeremy’s favoriete tijd van het jaar om te koken is aangebroken: november! In november is het niet alleen tijd voor stoofvlees, maar het is ook de tijd dat de kolen het beste zijn! Daarom maakte Jeremy deze week een ouderwets lekker stoofpotje in de tuin van Jeanette! Hij kookte ‘runder chuck rolls’ en stoofpeertjes met rodekool en olifantsgras. Smullen maar!

Recept

Dit heb je nodig:

  • 300 gram Rundernek
  • 1 tube Zaanse knoflookmayonaise
  • 3 lepels BBQ rub
  • 1 rode kool
  • 50 gram suiker
  • Olifantsgras
  • 4 stoofpeertjes
  • 1 flesjes Wild Mill red
  • 20 gram suiker
  • 1 ui
  • 1 takje tijm

Bereiding:
Smeer de lappen rundernek in met de Zaanse mayonaise en strooi er vervolgens de BBQ rub over. Verwarm de BBQ tot 110 °C en zorg dat er indirecte warmte ontstaat.

Leg het vlees op het rooster en steek er een thermometer in. Verwarm het vlees tot 85 °C kerntemperatuur. Pak het vlees daarna in de aluminium folie in en laat het garen tot 92 °C kerntemperatuur.

Schil de peertjes en doe deze in een gietijzeren pannetje. Giet er een half flesje wild Mill red bij en voeg ook de suiker toe. Snijd wat takjes olifantsgras af, maak er een knoop van en laat dit mee stoven. Snijd ook de rode kool in vier stukken. Leg deze bij de stoofperen en laat alles stoven tot het bijna gaar is: het moet nog een beetje een ‘bite’ hebben!

Pof tot slot de uien op de BBQ. Deze kun je gewoon zwart laten blakeren, want de schil moet er toch af. Hak het gare vruchtvlees fijn met kruiden en serveer dit bij het vlees.
Uiteindelijk dien je het vlees op met de nog knapperige stoofpeertjes en rode kool. Eet smakelijk! 🤩

De Grote Tuinverbouwing - aflevering 10