Recept afl. 11

Jeremy heeft in deze aflevering een lekker visje klaargemaakt, een griet. Hij serveert het met zoete aardappelfrietjes en sluit af met een bijzondere crème brûlée met mango! 

Recept

Dit heb je nodig voor de griet en zoete aardappelfrietjes:

  • 1 griet
  • 1 tube Zaanse Knoflookmayonaise
  • 2 zoete aardappels
  • 2 lepels BBQ-rub
  • Separaat oesters


Bereiding:

Kruid de griet met BBQ-rub aan beide kanten.
Grill de griet aan beide kanten op direct vuur met een temperatuur van 170 graden Celsius.

Snijd de zoete aardappels in reepjes en grill deze kort op direct vuur. Bestrooi de frietjes met BBQ-kruiden en serveer bij de griet.


Dit heb je nodig voor de crème brûlée met mango:

  • 5 dl room
  • 5 dl melk
  • 150 gram suiker
  • 7 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • basterdsuiker om te karamelliseren
  • 1 mango in kleine blokjes
  • 1 flesje Wild Mill Red
  • 1 geraspte mandarijn
 

Bereiding:

Verwarm de melk, room en het vanillestokje samen in een pan op het vuur. Laat het mengsel niet koken, anders brandt de melk aan.
Doe de eierdooiers samen met de suiker in een beslagkom en klop het op tot een lichtgeel mengsel. Giet er voorzichtig het warme melkmengsel overheen.
Haal de zaadjes uit het vanillestokje en doe dit bij het mengsel in de kom.
Giet het mengsel in kleine bakjes en zet de gevulde bakjes in een pan met een klein bodempje warm water. Zet de pan in de barbecue en laat dit 20 minuten op 150 graden Celsius staan.
Laat de bakjes afkoelen en strooi er wat basterdsuiker overheen.
Laat de suiker karamelliseren door er met een gasbrander overheen te gaan.
Snijd de mango in kleine blokjes marineer met Wild Mill Red en geraspte mandarijn. Serveer op of naast de crème brûlée en geniet! 😍
De Grote Tuinverbouwing - aflevering 11