Recept afl. 13: gevulde kalkoen met aardappelgratin

𝐊𝐞𝐫𝐬𝐭𝐒𝐧𝐬𝐩𝐒𝐫𝐚𝐭𝐒𝐞 𝐒𝐧 πŸ‘, 𝟐, 𝟏…☺️
Β 
Jeremy maakte een gevulde kalkoen met aardappelgratin πŸ˜‹

Recept

Dit heb je nodig:

  • 1 Gevulde kalkoen van Copas
  • 4 Vastkokende aardappels
  • 1 Flesje slagroom
  • 50 gram geraspte kaas
  • BBQ-kruiden
  • Diverse ingrediΓ«nten uit Dukeshil: hammen, zalm, kerstpuddingen en pulled pork


Bereiding:

Gaar de kalkoen indirect volgens de meegeleverde instructie. Flambeer de kalkoen met de Forged Flambadou met een stukje vetspek erin. Breng het vlees op smaak met Zaanse Mayonaise. Schil de aardappels en snijd deze in plakken van een halve cm. Leg de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenschaal. Giet slagroom over de aardappelplakjes en zet de schaal voor dertig minuten in de barbecue bij een temperatuur van 160 graden Celsius. Haal de schaal uit de barbecue en strooi er geraspte kaas overheen. Snijd de hammen en dresseer de zalm. Dek je tafel in gezellige kerstsferen dan wordt je kerstdiner gegarandeerd een succes! πŸŽ„β­οΈβ€οΈ

De Grote Tuinverbouwing - aflevering 13