In de aflevering was te zien dat Jeremy een uitgebreid driegangendiner ging maken voor de deelnemers van de luchtballon! Willen jullie dit diner ook maken? Dat kan natuurlijk! Hieronder vind je het recept en de ingrediënten die je nodig hebt.
Voorgerecht: gerookte zalm met salade
Als eerst maak je vooraf het cederhouten plankje nat. Leg op het natte plankje de zalm en bestrijk deze met de knoflookmayonaise van Zaanse. Doe er nog een beetje bbq kruiden op en zet het plankje op middelhoog vuur. Doe dit op ongeveer 50 graden en houdt het 2 uur boven open vuur.
Van het bosje dille, lettle gem en rode sla maak je een salade. Deze dresseer je met claudsaus. Voor de claudsaus heb je de volgende ingrediënten nodig:
Rooster de pinda’s en hak deze fijn. Meng de sweet chili met sojasaus, gehakte kruiden en knoflook. Breng de claudsaus nog een beetje op smaak met limoen en serveer deze bij de zalm.
Hoofdgerecht: Hert boven op vuur
Ter voorbereiding moet je de bonen in water welen voor 8 uur. Daarna begin je aan het hert. Kruid het hert met BBQ rub en hang het asado kruis 20 cm van het vuur vandaan. Gaar het hert op open vuur tot een kerntemperatuur van 53 graden. Zet een grote, dikke pak op het vuur en stoof hier de knoflook en uien eerst aan. Voeg daarna de gewelde bonen toe met de shiitake en de Zaanse curry. Deze laat je vervolgens 45 minuten stoven.
Rooster de pompoenen gaar. Daarna haal je het vruchtvlees eruit en meng je dit met een beetje masala kruiden. Voeg daar nog 50 gram roomboter door. Deze serveer je met het hert en de bonen.
Nagerecht: chocolade luchtballonnetjes
Maak van de malletjes chocolade bolletjes. Zet de bolletjes op 4 chocolade kegelstokjes zodat je er een luchtballonnetje van kan knutselen. Serveer dit voorzichtig! Voor een extra leuk effect kan je het nog serveren met wat droogijs.
Wij wensen jullie allemaal een fijne kerst!