Recept afl. 19

Deze week is te zien hoe Jeremy heerlijke gevulde groenten maakt met gekruid gehakt. Lekker en gezond! Om het nog meer smaak te geven, gaat hij aan de slag met verschillende kruiden en sausjes! Ook benieuwd hoe je deze smaken lekker kunt combineren? Lees snel verder, dan kun je direct aan de slag!

Recept

Gevulde groenten met gehakt
𝐃𝐢𝐭 𝐡𝐞𝐛 𝐣𝐞 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠:
 
2 koolrabi’s
2 knolrapen
2 rode bieten
2 ronde courgettes
1 kilo gekruid gehakt
1 tube pittige Zaanse mayonaise
2 tenen knoflook
Sweet & spicy sojasaus
Maza green curry
 
𝐙𝐨 𝐦𝐚𝐚𝐤 𝐣𝐞 𝐡𝐞𝐭:
 
Je begint met het schillen van de koolrabi’s, de knolrapen en de bieten. Dit doe je met een dunschiller. Wanneer je ze allemaal geschild hebt ga je ze uithollen met een pommes parisienne boor, oftewel een aardappel- of appelboortje. Je holt ze uit tot je een halve centimeter van de randen af zit. Je moet er niet doorheen kunnen kijken maar het licht moet er wel doorheen komen. Het vruchtvlees dat je eruit gehaald hebt, moet je niet weggooien. Je hakt het fijn en bakt het samen met het gekruid gehakt en de knoflook.
 
Onder in de ‘groentenbakjes’ die je nu gecreëerd hebt, doe je een beetje sweet en spicy sojasaus. Zo geef je er een oosters tintje aan! Bovenop de sojasaus leg je het gehaktmengsel. Strooi er tot slot nog wat kruiden overheen.
De groentenbakjes gaan voor 8 minuten op de BBQ. Hierna zijn ze lekker knapperig!
 
De mini courgettes en paprika’s vul je met de green curry van Maza en oregano. Vervolgens zet je deze ook heel even op de BBQ. Dit zorgt echt voor een enorm goede smaak!
 
Als laatste dresseer je alles met de pittige Zaanse mayonaise. Zet alle bakjes leuk op één schaal en neem lekker glas Wild Mill erbij.