Recept afl. 20

Β 
Jeremy maakte weer een heerlijke maaltijd met spareribs, helemaal uit Spanje! Hierbij serveerde hij gepofte zoete aardappel. De ingrediënten en bereidingswijze zijn te vinden op deze pagina. Eet smakelijk! ☺️

Recept

π’π©πšπ«πžπ«π’π›π¬ 𝐦𝐞𝐭 𝐠𝐞𝐩𝐨𝐟𝐭𝐞 𝐳𝐨𝐞𝐭𝐞 𝐚𝐚𝐫𝐝𝐚𝐩𝐩𝐞π₯
Dit heb je nodig:
2 uber Ivo rubs van Nice to Meat
1 tube Zaanse mayonnaise
1 potje Braai rub
1 flesje tomasu sweet en spicy saus
1 flesje likkie lakkie saus
4 bataat
4 takje tijm
Kruiden
20 gram pijnboompitten
2 takjes bos ui
1 bakje Baba Anousch Maza
1 bakje Humus
Β 
Als eerste zorg je ervoor dat je het vlees van de spareribs afhaalt. Smeer vervolgens de ribs in met mayonaise en strooi hier de braai rub over. Voor de allerlekkerste spareribs laat je dit een nachtje intrekken!
Β 
Hierna snijd je zoete aardappel in lange, dikke plakken. Hierover sprenkel je wat sojasaus en kruiden. Dit verpak je in aluminiumfolie.
Β 
De ribben rook je een uur lang op de treager smoker op 100 graden. Nadat de ribben gerookt zijn doe je ze in aluminiumfolie en schenk je er Wild Mill Red Cherry op. Dit geeft een heerlijke smaaksensatie. Rook de ribben nu nog drie uur in aluminiumfolie op de smoker op 110 graden. Na de drie uur haal je ze uit de folie en lak je ze in met hot en sweet soy saus en de andere met likkie lakkie saus. Dit doe je elke 15 minuten, gedurende twee uur.
Β 
Ook haal je de zoete aardappel uit de folie en smeer je er Maza humus en baba anousch op. Voor nog een lekkere extra bite strooi je er nog wat pijnboompitten op en een beetje gehakte bosui.
Β 
Dit overheerlijke gerecht serveer je natuurlijk met een glas Wild Mill Red! πŸ˜‹