Recept afl. 24

Jeremy heeft deze week weer laten zien hoe we een heerlijke maaltijd kunnen neerzetten welke ook nog eens goed te combineren is met een Wild Mill biertje!

Recept

Hutspot met klapstuk 2.0

π‘«π’Šπ’• 𝒉𝒆𝒃 𝒋𝒆 π’π’π’…π’Šπ’ˆ:
200 gram aardappelen
4 wortels
4 uien
300 gram klapstuk Nice to Meat
1 varkensschenkel Nice to Meat
1 bakje Maza Esfenaj
1 tube Zaanse mayonaise
1 tube Zaanse ketchup
4 lepels olijfolie
100 gram boter
1 potje De Fik Erin Braairub No. 2
1 potje De Fik Erin Braairub No. 1
Β 
𝒁𝒐 π’Žπ’‚π’‚π’Œ 𝒋𝒆 𝒉𝒆𝒕 π’Œπ’π’‚π’‚π’“:
Smeer het klapstuk in met Zaanse ketchup, kruid het vlees met de Braairubs en laat het geheel een uurtje intrekken. Gaar het indirect op 120 graden op de Gril Guru. Het klapstuk kan het best bereid worden op 88 graden kerntempratuur. Schil de wortels en maak de uien schoon, pof deze naast het vlees gaar. De uien mogen ook lekker lang op deze temperatuur worden meegenomen. Kook aardappels gaar en giet deze hierna af. Stamp vervolgens de aardappels met de uien, snijd de wortels in plakjes en voeg deze bij elkaar. Maak het smeuΓ―g met boter, melk en olijfolie. Voeg nu eventueel nog wat peper en zout toe om vervolgens de varkensschenkel te mengen.
Β 
Snijd het vlees in mooie plakken en serveer er Esfenaj en Zaanse mayonaise bij. Om optimaal te kunnen genieten kan er een Wild Mill biertje bij gedronken worden. Eet smakelijk en proost!