Recept afl. 26

Jeremy verrast ons deze week weer met een heerlijk recept met alvast een kleine knipoog naar de zomer! Deze week gaat hij aan de slag met watermeloen en een frisse salade met peultjes, sojasaus en een pepertje. 

 

 

Recept

Watermeloen met een frisse salade, peultjes, sojasaus en een pepertje

Dit heb je nodig:

  • 1 watermeloen
  • 2 liter pekelwater met braairub no.4 kruiden
  • 1 zakje peultjes
  • 3 lepels sojasaus
  • 1 groene chilipeper
  • ½ bussel lente-ui

 

Zo maak je het klaar:

Maak een pekelbad van 2 liter water, 200 gram zout en 5 lepels braairub no.4. Breng dit aan de kook en laat het daarna even afkoelen. Schil vervolgens de watermeloen en laat deze een nachtje pekelen in het pekelbad. Door de kruiden en de rook van de barbecue krijgt de meloen een lekkere rokerige vleessmaak.

 

Verwarm de kamado tot 120 graden. Laat de meloen indirect, in een dutch oven, langzaam garen voor minimaal 8 uurtjes. Hierdoor druipt het vocht uit de watermeloen en krijgt het de structuur van tonijn en de smaak van vlees. Draai de watermeloen om het uur.

 

Snijd de peultjes in dunne reepjes en maak deze aan met de tomasu sojasaus. Laat dit ongeveer een halfuurtje staan zodat de smaak lekker in de peultjes kan trekken. Snipper het lente-uitje en meng deze door de peultjes doorheen. De liefhebbers kunnen ook nog kleine stukjes chilipeper toevoegen!

 

Snijd de meloen in dunne plakjes en serveer deze als sashimi. Strooi de salade over de watermeloen en voeg kleine beetjes maza murhamara en pittige mayonaise toe.

 

En wat kun je nu het beste drinken bij vis, vlees of vegetarisch? Gewoon een heerlijk, goed en stevig blond biertje! Proost!