Recept afl. 27

Deze week gaat Jeremy aan de slag met een gerecht uit de Griekse keuken, namelijk gyros. Hij heeft ervoor gekozen om aan de slag te gaan met een stuk procureur, omdat deze een vetrandje heeft. Het vet zorgt ervoor dat het vlees niet uitdroogt en lekker sappig blijft, maar wel krokant! Leuk feitje: gyros betekent letterlijk “hele draai”.

 

 

Recept

Gyros 2.0 met tomatensalade, feta en kruiden.

Dit heb je nodig:

1 procureur varken Nice to Meat
4 uien
2 pepers
2 rubs De Kruidenbaron
4 tomaten
1 blok feta
1 rode ui
1 bosje gehakte peterselie
1 bakje Maza paprika/oregano

 

Zo maak je het klaar:

Snijd de procureur in plakken van 5×5 cm. Rub het vlees met de kruiden en laat dit tien minuten intrekken. Snijd de uien alvast door de helft. Wanneer de kruiden in het vlees zijn getrokken, kun je het vlees aan het spit gaan rijgen. Zorg ervoor dat je om de vier plakken vlees, een halve ui en peper rijgt. Let er bij het rijgen op dat je alles goed en stevig aandrukt. Hoe strakker hoe beter!

Gebruik de Napoleon gasbarbecue en zet de afterburner grill aan. Hierdoor creëer je de echte gyrossmaak in het vlees. Laat dit anderhalf uur zachtjes draaien en garen.

Als het vlees aan het garen is, kun je natuurlijk van start gaan met de salade! Snijd de tomaat en de rode ui in stukjes. Hak de peterselie fijn en maak de salade af met blokjes feta. Server het gerecht met Zaanse knoflookmayonaise en Maza paprika oregano. Schenk een lekker Wild Mill ‘on the rocks’ biertje in. Aan tafel!