Recept afl. 28

Het voorjaar begint dus maakt Jeremy deze week een echt lente recept met lam, ei en natuurlijk asperges!

 

 

Recept

Lams-spareribs met asperge en een gerookt eitje.

Dit heb je nodig:

4 lams-spareribs Nice to Meat

4 lepels vadouvan De Kruidenbaron

1 bussel asperges

1 blaadje foelie

1 blokje roomboter

4 eieren

1 lepel truffeltapenade

1 tube Zaanse mayonaise

1 bakje Maza hoemoes

Zo maak je het klaar:

Marineer de lams-spareribs met de vadouvan kruiden. Gril deze vervolgens op de Kamado, op een temperatuur van 120 graden. Laat dit ongeveer een uurtje garen.

Als het vlees aan het garen is, kun je natuurlijk alvast beginnen met de asperges. Schil de asperges met een dunschiller van kop naar kont. Snijd de asperges daarna in grove stukken. De kontjes zijn voor de soep! Gaar de asperges daarna in boter, foelie en een scheutje water. Plaats dit geheel, met de deksel erop, in een Dutch oven.

Bij asperges hoort natuurlijk een ei. Tik de bovenkant van het ei eraf en scheid het eiwit van het eigeel. Stop het eigeel terug en zet deze op zout vast. Rook dit 4 minuten op de barbecue op 110 graden.

Maak van de mayonaise en de truffel tapenade een truffelmayonaise. Als de truffelmayonaise klaar is, kun je dit toevoegen aan het eitje. Dompel de asperges in het eitje en smullen maar!

Serveer een heerlijke Mattemburgh blond bij dit gerecht.

Eet smakelijk.