Recept afl. 29

Deze week tonijn met een Japanse twist!

 

 

Recept

Gegrilde tonijn met Japanse kruiden, snijboontjes en sojasaus

Wat heb je nodig?

1 stuk tonijn van 400 gram

1 zakje Japanse kruiden

1 tube Zaanse mayonaise

1 flesje Tomasu sojasaus sweet en spicy

1 flesje Tomasu sojasaus

4 champignons

2 aubergines

2 teentjes knoflook

1 bakje Maza baba anoesch

2 kropjes suikersla

Hoe maak je het?

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Zet er vervolgens met een mes kruisjes in, maar let op: niet door de schil. Op deze manier kan de kruiden goed in de aubergine trekken. Snijd de knoflook daarna in dunne plakjes en steek deze tussen de lijnen van de aubergine. Pof de aubergine op de barbecue op 170 graden, 30 minuten indirect.

Bestrijk de aubergine daarna met sweet en spicy sojasaus tot dat ze lichtbruin zijn. Smeer de Maza baba anoesch erop en plaats deze nog even tien minuten op de barbecue.

Gril de champignons kort en hevig aan op de barbecue en giet er wat sweet en spicy sojasaus bij. Als dit klaar is, zet je het even weg zodat de sojasaus in de champignons kan trekken.

Snijd vervolgens de snijbonen in de lengte, in dunne reepjes en breng deze op smaak met geraspte limoen schil en sojasaus. Dit wordt de crispy salade.

Je kunt nu beginnen met de tonijn. Rol de tonijn door de Japanse kruiden en gril deze kort en hevig aan op de barbecue. Tien seconde is meer dan genoeg. Zorg ervoor dat de tonijn mooi rood van binnen blijft.

Gril de suikersla kort en hevig op de barbecue en besprenkel deze met sojasaus en Japanse kruiden. Nu krijg je een lekkere grillsmaak in je salade.

Om het gerecht af te maken, maak je van mayonaise en Japanse kruiden een heerlijke saus.

Serveer het gerecht met een Wild Mill Tripel biertje en vergeet niet 3 ijsblokjes hieraan toe te voegen!

Cheer