Recept afl.30

Deze week een echt Amerikaans BBQ recept, pulled pork, maar dan we als steak geserveerd!

 

 

Recept

Pulled pork met rode relish en gegrild brood

Wat heb je nodig?

  • Pulled pork
  • 1 procureur 2.5 kg
  • 10 lepels kruiden melange de Kruidenbaron (easy roast, hot and spicy, zout, peper, paprikapoeder, varkenskruiden)
  • Appelhout snippers
  • Flesje Wild Mill Red Cherry
  • Paprika
  • Tomaat
  • Ui
  • Kruiden

 

Hoe maak je het?

Meng de kruiden met elkaar. Wanneer je dit hebt gedaan, wrijf je de kruiden over de procureur. Je mag geen plekje vlees meer zien, dus zorg ervoor dat het vlees goed bedekt is met de kruiden! Injecteer het vlees daarna met het barbecue bier. Op deze manier blijft het vlees lekker sappig. Het vlees wordt nog lekkerder als je dit even een nachtje laat staan. Dan trekt de kruiden goed in het vlees.

 

Gebruik 30 briketten in de barbecue en zet hier een nat bakje appelhout op. Leg de procureur indirect op de barbecue en plaats daaronder een bak water. Zo voorkom je uitdroging. Rook de nek gecontroleerd, een halfuurtje op 110 graden. Vergeet niet om de briketten te vervangen zodat de barbecue op een temperatuur van 110 graden blijft. Gaar de nek op 110 graden tot een kerntemperatuur van 82 graden. Pak de procureur daarna in met aluminiumfolie en laat dit een uurtje rusten.

 

Je kunt er nu voor kiezen om het vlees te plukken, maar Jeremy kiest ervoor om het vlees als een steak te serveren. Snijd de nek dan in plakken en serveer het vlees op een gegrild broodje. Snijd als laatste de groente in blokjes en laat dit samen met wat suiker koken tot een relish. Dresseer het brood met Maza hoemoes. En eet smakkelijk!