Recept afl.31

Deze week was jager Jeremy niet zo succesvol, dus is het lekker vegetarisch!

 

 

Recept

Gegrilde knolselderij, aardappel met buratta

Wat heb je nodig?

½ knolselderij

300 gram vastkokende aardappels

½ liter melk

½ liter water

1 laurierblaadje

2 tenen knoflook

Zeezout

1 dl olijfolie

1 bol burratta

500 gram paddenstoelen

2 bietenburgers vega

1 tube Zaanse mayonaise

1 teentje knoflook

Zo maak je het klaar

Schil de knolselderij en snijd deze in plakken van één cm dik. Was vervolgens de aardappelen en snijd deze net zoals de knolselderij in plakken van één cm dik. Voeg de melk, water, laurier, knoflook en zeezout toe en breng dit zachtjes vijf minuten aan de kook. Na de vijf minuten, haal je de pan van het vuur/barbecue.

Laat dit tien minuten afkoelen. Haal daarna de knolselderij en de aardappels eruit en dep deze droog op een theedoek of keukenpapier. Bestrooi de aardappels en knolselderij met Braairub no.1 en gril dit op de barbecue tot ze een krokant laagje krijgen. Op deze manier trekt de grilsmaak goed in het product. Leg deze daarna op een mooi bord of schaal en pluk de buratta eroverheen. Voeg wat peper, zout en olijfolie toe. Laat de buratta even kort mee smelten op de barbecue.

Gril de paddenstoelen kort op de barbecue op het Sear rooster en meng deze met de knolselderij. Gril de bietenburgers en snijd deze in reepjes. Leg deze ook in de schaal.

Bij het gerecht hoort natuurlijk een lekker zelfgemaakt sausje! Maak van de Zaanse mayonaise, geraspte knoflook en een beetje kamille een heerlijke knoflookmayonaise.

Bon appétit!