Recept afl.32

Deze week verwent Jeremy door twee gerechten klaar te maken! Biefstuk en een heerlijk toetje.

 

 

Recept

Gevulde kogelbiefstuk

 

Wat heb je nodig?

1 kogelbiefstuk 800 gram

8 pruimen

1 takje rozemarijn

1 takje tijm

4 lepels BBQ rub

 

Zo maak je het klaar

Wikkel het aanzetstaal in met plasticfolie en prik deze door de kogelbiefstuk heen. Draai een beetje aan het aanzetstaal zodat het gat in de kogelbiefstuk ruimer wordt.

 

In het kogelbiefstuk zit nu een gat. Vul het gat met stukjes pruim totdat de biefstuk helemaal vol zit. Rol de biefstuk vervolgens met je handen terug in de originele vorm.

 

Kruid de kogelbiefstuk met BBQ Rub. Rooster het vlees daarna kort en direct aan op een hete barbecue. Het vlees hoeft alleen maar een kleurtje te krijgen.

 

Smeer het vlees in met mayonaise. Maak vervolgens een slagersknoopje en bind de takjes rozemarijn en tijm om het vlees vast.

 

Laat het vlees daarna indirect op 150 graden rustig garen tot een vleestemperatuur van 51 graden. Op deze manier krijgt de kruiden de tijd om goed in het vlees te trekken. Let op! Niet in de dadels prikken.

 

Ananas met witte chocolade en sinaasappel

 

Wat heb je nodig?

1 ananas

1 vanillestok

2 kaneelstokken

100 gram witte chocolade

1 dl slagroom

2 handsinaasappelen

1 nat rookplankje

1 plantje citroenverbena

 

Wat moet je doen?

Schil de ananas en snijd deze vervolgens in vier stukken in de lengte. Snijd hierbij de zaadlijst eruit. Snijd daarna de vanille in de lengte doormidden in zestien kleine stukjes. Breek de kaneelstokken in stukjes.

 

Prik met een pincet gaatjes in het vruchtvlees en steek de vanille en kaneelstokjes in de ananas. Zorg dat de vanille en kaneelstokjes goed verdeeld zijn over de ananas. Zet de ananas vervolgens op een nat rookplankje en rook deze 20 minuten direct op de barbecue.

 

Smelt de slagroom in een pannetje en rasp er een beetje sinaasappel bij. Breng dit samen aan de kook. Als het kookt, haal je het pannetje van het vuur en voeg je de chocolade toe. Roer deze glad op de werkbank.