Deze week een echte klassieker, Preistamppot, maar dan wel van de BBQ!
Wat heb je nodig?
500 gram gehakt
4 preien
400 gram aardappelen
4 lepels Kruidenbaron
2 eieren
2 dl melk
Zo maak je het klaar
Schil de aardappelen en kook deze met een beetje zout in de pan totdat ze gaar zijn. Stamp de aardappelen fijn en breng ze op smaak met melk, eieren en kruiden.
Snijd de uien en bak deze in de pan. Voeg het gehakt hierbij en maak het af met barbecuekruiden. Zet dit als het klaar is even apart.
Gril de preien ongeveer tien minuten op de barbecue totdat ze zwart zijn. Hoe zwarter, hoe beter. Op deze manier blijft de prei sappig en zoet vanbinnen. Haal de zwarte vellen eraf en snijd de prei in ringetjes.
Pak een ovenschaal en bedek de eerste laag met gehakt. Strooi de prei erop en nog wat kruiden. Bedek het daarna met de aardappelpuree. Maak het af met wat geraspte kaas en zet dit nog twintig minuten op de barbecue op 180 graden en dit gril af.
Drink hier een lekker Wild Mill biertje bij.
Cheers