Recept afl.35

Deze week lekker gezond met artisjok!

 

 

Recept

Artisjok met geroosterde tonijn en truffelmayonaise 

 

Wat heb je nodig?

4 hele artisjokken 

1 citroen 

150 gr krab 

½ Teentje Knoflook 

½ Bosje wilde kruiden 

1 tube Zaanse mayonaise 

Peper en zout

 Zo maak je het klaar

Kook de artisjokken voor een halfuur in ruim water met zout en citroen. Haal deze er daarna uit, en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Trek de binnenste bladeren eruit tot je op het “hooi” komt, deze krab je met een lepel eruit en gooi je weg. Dit is namelijk niet zo lekker. Laat drie randen met bladeren zitten, dit zorgt namelijk voor mooie decoratie én het is ook nog eens heel lekker! 

Marineer de krab met olijfolie, Zaanse mayonaise en peper. Pluk de wilde kruiden en maak hier een salade van. Bouw dit op in laagjes met Hoemoes. 

Vul de artisjok met tonijn, rucola en bloemetjes. Presenteer dit gerecht op een mooi bord. Je kunt de bodem van de artisjok opeten en de blaadjes eruit trekken. Gebruik de Maza Hoemoes in diverse smaken om het gerecht erin te dippen. 

Eet ze!