Deze week bevindt het team zich vlak aan zee. Ze zijn namelijk in Noordwijk! Daar hoort natuurlijk een gezellige borrelplank bij met vis uit de Noordzee.
Wat heb je nodig?
200 gram verse ansjovis
200 gram krabbenpoten
200 gram kokkels
2 grote tomaten
1 teentje knoflook
1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 bos groene asperges
1 bakje padrons
1 lepel zeezout
1 zeeduivel
1 takje rozemarijn, tijm knoflook
1 bakje toastjes
2 bakjes Ladessa Filet Americain
2 bakjes Maza hoemoes
1 tube Zaanse mayonnaise
1 spitskool
1 potje BBQ rub van De Kruidenbaron
Zo maak je het klaar
Snijd de tomaten en uien in blokjes en fruit deze in een gietijzeren pan aan. Voeg de kruiden hierbij en laat dit 10 minuten zachtjes door pruttelen. Bak vervolgens de kokkels kort aan totdat ze open gaan staan. Blus ze af met een beetje knoflook en Wild Mill Trippel.
Gril de krabbenpoten 4 minuten op een hete gril. Kruid daarna de zeeduivel met de BBQ kruiden en gaar deze rustig indirect op 150 graden.
Gril de groene asperges 20 seconden aan beide kanten zodat ze nog knapperig blijven.
Leg de spitkool in het vuur en laat deze zwart blakeren tot dat het gaar is. Haal de buitenste bladeren eraf en snijd deze in stukjes. Serveer het met Zaanse mayonaise en barbecuekruiden.
Versier de Filet Americain van Ladessa met radijsjes, bloemetjes, aspergetopjes en tomaatjes.
Rooster de padrons kort op een open vuur en kruid deze vervolgens met olijfolie en zeezout.
Dresseer de houmous in bakjes en serveer dit met toastjes.
Eet ze!