Deze week maakt Jeremy weer een borrelplank met erg veel smeersels. Dat wordt smullen!
Wat heb je nodig?
2 bakjes Ladessa Tomaat Americain
2 bakjes hoemoes Maza
1 pakje crackers
9 tomaatjes c maat
500 gram verse doperwten
1 pakje minimais
9 kleine paprika’s
1 stuk zalm 200 gram
Bbq rubs
Hoe maak je het?
Maak met een scherpmesje een kruisje in de tomaatjes. Pof deze kort op de hete barbecue zodat het velletjes scheurt, 10 seconden is meer dan genoeg. Trek het vel er vervolgens af en haal het vruchtvlees eruit. Vul dit met Ladessa tomaat americain en plaats het kapje hier weer op. Dresseer dit met Zaanse ketchup.
Kruid de zalm met BBQ rub van De Kruidenbaron. Leg deze op een cederhouten plankje en plaats deze daarna direct op het vuur. Laat dit 15 minuten roken totdat hij glazig is. Snijd hem vervolgens in blokjes en serveer het op de borrelplank.
Vul de bakjes met houmoes en steek de krokante crackers hierin.
Tot slot maak je van vetspek en limoengras, met verse kruiden een rolletje. Doe deze in een hete flambadou en flambeer de plank af!
Als dat geen smullen wordt…