Recept afl.39

Jeremy gaat vandaag lekker kokkerellen op de beeldentuin en daar pakt hij – net als bij de kerstspecial- groots uit! Hij gaat een gerecht maken met gerookte paling. Hij moet de gasten natuurlijk wel een beetje verwennen. Wist je dat… palingen zelf bepalen of zij een mannetje of vrouwtje worden?

 

 

Recept

Gerookte paling met pluksalade en bloemetjes

Wat heb je nodig?

150 gram gerookte paling

5 plukkruiden, selderij, dragon, geelbladerige verbena, peterselie, venkel

Stokbrood

5 blaadjes van de Begonia

Voor de grote bbq:

Zaanse mayonaise

BBQ rub van De Kruidenbaron

Filet Americain van Ladessa

Hoemoes van Maza

Zo maak je het klaar:

Maak een lekkere pluksalade en breng deze op smaak met de verschillende verse kruiden. Verwarm de palingfilet kort op de barbecue en voeg deze toe aan de salade. Dresseer dit vervolgens met begonia’s.

Rooster een paar sneetjes stokbrood en bedek deze met Ladessa, Maza en Zaanse mayonaise. Gril het vlees van nice to meat en serveer het vlees met de toppings van de kruidenbaron.

Zo zet je een heerlijk feestmaal op tafel!