Recept afl.1

Nieuw seizoen, nieuw recept van Jeremy. Deze week staat er op het menu een heerlijke tarbot met kruiden en pimientos de padrón! Een tarbot is een ronde platvis, die een lengte kan bereiken van 100 centimeter. Leuk feitje: wist je dat een vrouwtjestarbot per jaar meer dan 10 miljoen eieren schiet… Wow!
Jeremy heeft zijn uiterste best gedaan om hiermee een fantastisch en lekker recept te maken!

 

 

Recept

Tarbot met kruiden en pimientos de padrón

Dit heb je nodig:

– 1 tarbot
– 1 bosje rozemarijn
– 1 bosje tijm
– 5 teentjes knoflook
– 20 padróns
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel olijfolie

BBQ kruiden: 

– 1 romanesco
– 2 stengels citroengras
– 2 teentjes knoflook
– 1 rol aluminiumfolie
– 3 theelepels olijfolie

Zo maak je het klaar:

Prik gaatjes in de tarbot en vul het met rozemarijn, tijm en knoflook. Hierdoor trekken de kruiden er lekker in. Strooi vervolgens je zelfgemaakte BBQ kruiden eroverheen. Nu kan de tarbot op de BBQ! Rooster de tarbot boven hete kolen direct op de BBQ door gebruik te maken van een vis klem.
Draai de tarbot regelmatig om en gaar deze tot 58 graden kern tempratuur. 

Ondertussen ga je aan de slag met het bijgerecht. Prik in de romanesco gaatjes en steek er stukjes citroengras en knoflook in. Bestrooi de romanesco met BBQ kruiden.
Rol het in folie en laat de het gaar worden tussen de hete kolen voor 10 minuten. Hierdoor wordt het gaar gestoomd in eigen vocht. 

Om het gerecht af te maken rooster je de padróns op hete kolen kort om en om, tot ze bruine blaasjes krijgen. Besprenkel ze vervolgens met zeezout en olijfolie. Eetsmakelijk!