Deze week een heerlijk recept voor jullie! Jeremy maakt shoarma! Gelukkig is het nu nog mooi weer om lekker te BBQen! Volg daarom nu de stappen en maak het ook! ππ»
Wist je dat Jeremy de BBQ-saus zelf maakt? Oh, wat wordt het heerlijk! π€©
Β
Β
Β
ShoarmaΒ
π«ππ πππ ππ πππ ππ:
ππ ππππ ππ πππ πππππ:
Wrijf de BBQ kruiden over de lamsribben en laat dit goed intrekken. Verwarm ondertussen de BBQ op indirect 110 graden. Voeg er 2 houten chunks aan toe, hierdoor gaat het roken.
Rook het lam voor 1 uur op 110 graden. Rol het in de aluminiumfolie en laat deze indirect nog garen tot een kern van 92 graden. Nu is het wachten! Laat het rustig afkoelen in een verwarmde doos/tempex/pizzatas/dekens tot 50 graden.
Gril de Turkse broodjes kort aan op de hete gril. Snijd deze vervolgens fijn en serveer het met BBQ-saus, muhammara, baba anoesch en de knoflookmayonaise.
Meng de volgende ingrediΓ«nten bij elkaar om de BBQ-saus te maken: 4 tomaten, 1 sjalotje, 1 blikje gepelde tomaten, 30 gram suiker, 2 tubes Zaanse ketchup, 1 lepel knoflookpoeder, 1 lepel uien poeder, 2 lepels sriracha saus.
Laat het nu 30 minuten zachtjes koken en zeef de saus.
Genieten maar! ππ₯«