Deze week een toepasselijk, traditioneel recept uit Mexico: taco’s! Uiteraard met een kleine twist van Jeremy. Een uniek en ontzettend lekker gerecht, een echte klassieker!
Het recept en benodigdheden zijn op deze pagina te vinden.
𝗧𝗮𝗰𝗼’𝘀 🌮
Ingrediënten:
Leg de tong een nachtje in pekelwater. (800 gram water, 150 gram zout en evt kruiden)
Rook deze de volgende dag op en leg het op een cedar plank 3 uurtjes op 120 graden.
Leg het daarna in alumiumfolie en last nog 2 uurtjes garen op 120 graden. Trek het stugge vel van de tong en snijd in plakken.
Schil de ui en snijd in grove stukken. Snijd de tomaten doormidden.
Snijd de knoflook in dunne plakken.
Fruit alles aan in een gietijzeren pan, vervolgens de curry aan toe en flambeer met Madeira. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Voeg er de bonenpuree aan toe en als laatste Mexicaanse dragon.
leg er het vlees bij en roer voorzichtig. Verwarm de taco’s kort in de warme BBQ en vul ze met het mengsel.
Strooi er wat gehakte bosui en geraspte citroen over en dresseer de rode relish en Zaanse knoflook mayonaise op. Serveer met dark wild Mill bier en je eten is klaar!