๐๐ฒ๐บ๐ฎ๐ฟ๐ถ๐ป๐ฒ๐ฒ๐ฟ๐ฑ๐ฒ ๐๐ผ๐ป๐ถ๐ท๐ป ๐บ๐ฒ๐ ๐๐ฝ๐ฟ๐๐ถ๐๐ฒ๐ป๐๐ฎ๐น๐ฎ๐ฑ๐ฒ ๐ฒ๐ป ๐ฟ๐ผ๐ฑ๐ฒ ๐ฟ๐ฒ๐น๐ถ๐๐ต ๐ง๐
ย
ย
ย
๐ฝ๐๐ฃ๐ค๐๐๐๐๐๐๐๐๐ฃ:
– 1stuk sashimi tonijn kwaliteit AA
Snijd de tonijn in plakjes van 1 cm dik. Leg deze in een bak samen met de urb drank. Voeg daar het sap van de limoen bij en de rasp van limoen.
Schil de bataat en maak behulp van een dunschiller (spaghetti sliertjes.)
Schil de gember, laos en knoflook rasp deze in een bakje.
Wat van de oosterse kruiden over blijft in een wok-pan met water en daarop de stoompan.
Stoom de bataatsliertjes 3 minuten op hoog vuur.
Pel de spruitjes tot aan de kern. (Bewaar de blaadjes)
Rasp de stoofpeertjes en snijd de mango in blokjes. Meng dit samen met de spruitjes en geraspte knoflook, gember, laos en de spruitjesbladen. Breng ze op smaak met een fijngesneden pepertje.
Meng deze met een half potje rode relish.
Spuit een dotje Zaanse ketchup op het bord en leg er tonijnplakjes op.
Garneer de spruitensalade erbij met de gestoomde bataat.
Maak je bord mooi op en je kan genieten! ๐