Recept afl.12

Het is zondag en dat betekent een kookvideo van Jeremy. Deze week heeft Jeremy gemarineerde tonijn met spruitensalade en rode relish gemaakt.
Deze keer iets bijzonders, maar zeker aan te raden om het is een keer te maken. Ook benieuwd hoe je dit maakt en weten hoe je het maakt. Kijk en lees snel verder. ๐Ÿฝ
ย 
ย 
ย 
ย 

ย 

ย 

Recept

๐—š๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐˜€๐—ต ๐Ÿง‚๐ŸŸ
ย 
ย 
ย 
๐˜ฝ๐™š๐™ฃ๐™ค๐™™๐™ž๐™œ๐™™๐™๐™š๐™™๐™š๐™ฃ:
ย 
– 1stuk sashimi tonijn kwaliteit AA
– 2 bataat aardappels
– 1 flesje Urb
– ยผ mango
– 2 stoofpeertjes
– 150 gram spruiten
– 2 lepels sushi azijn
– 1 rode peper
– 1/8 gember
– 1/8 laos
– 1 potje rode relish
– 2 limoenen
– Knoflook
ย 
Snijd de tonijn in plakjes van 1 cm dik. Leg deze in een bak samen met de urb drank. Voeg daar het sap van de limoen bij en de rasp van limoen.
Schil de bataat en maak behulp van een dunschiller (spaghetti sliertjes.)
Schil de gember, laos en knoflook rasp deze in een bakje.
Wat van de oosterse kruiden over blijft in een wok-pan met water en daarop de stoompan.
Stoom de bataatsliertjes 3 minuten op hoog vuur.
Pel de spruitjes tot aan de kern. (Bewaar de blaadjes)
Rasp de stoofpeertjes en snijd de mango in blokjes. Meng dit samen met de spruitjes en geraspte knoflook, gember, laos en de spruitjesbladen. Breng ze op smaak met een fijngesneden pepertje.
Meng deze met een half potje rode relish.
Spuit een dotje Zaanse ketchup op het bord en leg er tonijnplakjes op.
Garneer de spruitensalade erbij met de gestoomde bataat.
Maak je bord mooi op en je kan genieten! ๐Ÿ˜‹