Recept afl.17

๐™‚๐™ง๐™ค๐™š๐™ฃ๐™ฉ๐™š๐™ฆ๐™ช๐™ž๐™˜๐™๐™š & ๐™ฅ๐™š๐™ฅ๐™š๐™ง๐™ฃ๐™ค๐™ฉ๐™š๐™ฃ๐™ฉ๐™–๐™–๐™ง๐™ฉ ๐Ÿฅฆ๐ŸŽ‚

Deze week heeft Jeremy een extraatje voor jullie: naast de heerlijke groentequiche maakt hij ook een dessert! ๐Ÿ˜Š En niet zomaar een dessert, hij maakt een overheerlijke pepernotentaart. Het is nooit te laat om pepernoten te eten, toch? ๐Ÿ˜‰

Ook benieuwd geworden? Check snel het recept! โฌ‡๏ธ

Recept

๐Ÿฅฅ ๐—ค๐˜‚๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ผ๐—ธ๐—ผ๐˜€๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ธ ๐Ÿฅฅ
ย 
๐‘พ๐’‚๐’• ๐’‰๐’†๐’ƒ ๐’‹๐’† ๐’๐’๐’…๐’Š๐’ˆ?
ย 
– 1 quiche vel
– 3 eieren
– 1 bakbanaan
– 1 pakje kokosmelk
– ยฝ zakje kokosrasp
– 1 broccoli
– 1 zoete aardappel
– Knoflook
– Gember
– Indische kruiden
– 1 lepel sojasaus
ย 
Schil de groenten, maak ze schoon en snijd het in plakken. Rooster het vervolgens aan op een hete gril. Verzamel het in een Dutch oven en voeg er de kruiden aan toe. Laat dit 5 minuten stoven en voeg er de sojasaus aan toe.
Leg het deeg in een bakvorm en vul deze met het groenten mengsel. Klop de eieren en kokosmelk los en giet het in de bakvorm.
Zet het in de BBQ van 180 graden voor 30 minuten.
Aan tafel maar! ๐Ÿ˜‹
ย 
๐ŸŽ‚ ๐—ฃ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ผ๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐˜ ๐ŸŽ‚
ย 
๐‘พ๐’‚๐’• ๐’‰๐’†๐’ƒ ๐’‹๐’† ๐’๐’๐’…๐’Š๐’ˆ?
ย 
– 500 gram pepernoten diverse
– 3 eieren
– 50 gram suiker
– 3 lepels melk
– 1 zakje bakpoeder
– 100 gram boter
– ยฝ klein flesje Wild Mill PX
ย 
Doe de pepernoten in kleine stukjes en doe deze in een bakvorm. Giet er vervolgens Wild Mill PX overheen en laat absorberen. Smelt nu de boter.
Klop de eieren, melk en suiker los en meng het met bakpoeder Giet er gesmolten boter bij en giet over de taart.
Gaar deze in de oven of op de BBQ 170 graden 50 minuten.
Eetsmakelijk! ๐Ÿ˜‹