Recept afl.21

π‘΄π’†π’ˆπ’‚ π’‰π’‚π’Žπ’ƒπ’–π’“π’ˆπ’†π’“π’” πŸ”
Deze week mocht Jeremy zijn heerlijke gerechten bereiden in Bleiswijk. Jeremy gaat voor ons een hamburger bereiden. Niet zomaar een hamburger, maar een mega hamburger! Lees hieronder hoe jij je eigen mega hamburger kan maken! 😊 πŸ΄πŸ˜‹

Β 

Recept

Wat heb je nodig?
– 4 Megaburgers (80% rundergehakt en 20% varkensgehakt)
– 1 Eetlepel kruiden
– 1 Eetlepel olie
– 4 Lepels panko paneermeel
– 4 Dikke plakken kaas
– 1 Potje groen relish
– 2 Vleestomaten (gesneden in dunne plakjes)
– Handje veldsla
– 1 Turks brood
– 1 Eetlepel olijfolie
– Zout en versgemalen peper
– Grill
– Grote schep
Β 
𝗕𝗲𝗿𝗲𝗢𝗱𝗢𝗻𝗴
Meng het gehakt met kruiden en stop het in een taartvorm of koekenpan. Zet deze indirect op de barbecue en laat ze op 125Β° zachtjes garen tot ze rosΓ© zijn. Snijd de uien in ringen en de tomaten in schijven. Bestrijk de burgers aan beide kanten met wat olie en grill ze aan een kant 2 minuten. Draai ze vervolgens om in de pan. Grill de hamburgers nog 3 minuten verder, snijd ondertussen het brood door en bestrijk ze met wat olie. Leg hier een paar plakken tomaat op, en smeer het brood in met: relish, Zaanse mayonaise en beleg dit met wat veldsla. Bestrooi de burgers met zout en peper. Leg de burgers op de broodjes en dek af met het kapje. Lekker met een Wild Mill blond BBQ-bier.