Recept afl.24

Vissoep met gerookte inktvis, vongole en zeebaars

Deze week vult Jeremy de magen in Mijdrecht. Zoals elke week bereidt hij een heerlijk gerecht. Deze week is dat een vissoep met gerookte inktvis, vongole en zeebaars. ๐ŸŸ Benieuwd hoe jij je eigen vissoep kan maken? Lees het hieronder! โ˜บ๏ธ

ย 

ย 

Recept

vissoep met gerookte inktvis, vongole en zeebaars๐ŸŸ๐Ÿฆ‘

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ ๐—ท๐—ฒ ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด?
2x Bospeen
2x Selderij stelen
1x Sjalot
1x Takje rozemarijn
1x Takje tijm
2x Knoflooktenen
2x Lepels Zaanse tomatenketchup
30 gr boter
10 gr bloem
1x Inktvisring
1x Stuk zeebaars
500 gr Vongole
1x Tong
ย 
Maak de groenten schoon en snijd de groenten in kleine stukjes. Fruit deze daarna aan in olie en boter, als ze glazig zijn voeg je er de bloem doorheen en laat je deze garen. Voeg er een glas koud water aan toe, en roer het geheel vervolgens glad.
Laat het 5 minuten zachtjes koken, voeg er de vongole aan toe en haal ze van het vuur als de schelpen opengaan.
Rook en grill de inktvis, zeebaars en de tong. Als deze gaar zijn snijd je ze in kleine stukjes en voeg het vervolgens toe aan de soep. Als laatste snijd je 3 takjes dragon fijn en die strooi je in de soep.
Serveer dit gerecht met een heerlijke Wild Mill Blond, wat een combinatie! ๐Ÿคฉ
Eet smakelijk! ๐Ÿ˜Š ๐Ÿฝ