Zalmsteaks met peterseliesaus en smeltend stokbrood.🐟
Met smaak heeft Jeremy weer een recept voor jullie uitgeschreven! Volg de stappen en krijg net zulke lekkere zalmsteaks als op tv.
Wat heb je nodig?
1x bosje bladpeterselie
125 ml olijfolie
sap van 1 citroen
4x zalmmoten
1 snuf zeezout en vers gemalen peper
5 teentjes knoflook vers gehakt
1x stokbrood
300 gram brie
Snijd de kontjes van het stokbrood en hol deze in de lengte uit. snijd de brie in lange repen en stop deze in het stokbrood. Leg deze op de bbq indirect op 160 graden.
Hak de peterselie en meng het met citroensap en olijfolie.
Bestrijk daarna de zalmfilets ermee.
Breng de zalmmoten op smaak met peper en zout.
Leg de zalm op de bbq en gril ze drie minuten aan beide kanten totdat ze een kerntempratuur hebben van 60graden.
Meng de rest van de peterselie met de rest van de olijfolie en knoflook. Breng de combinatie op smaak met grof zeezout en peper.
Leg de zalm op een bord of schaal en giet ze over met peterseliesaus.
Geniet van jullie zalm en stokbrood!🍴