Recept afl.30

Broodje krab 2.0🦀

Kinderen zijn er misschien al bekend mee door een kinderserie. Een krabburger! Ofwel een broodje krab. Een recept wat je niet snel zal maken, maar wel de moeite waard is om het eens te proberen! Ga dit weekend naar de markt en kijk eens of er krab te vinden is! Hopelijk kunnen jullie dan net zo genieten van dit gerecht als wij!

Recept

Wat heb je nodig?

2 kg Noordzee krabscharen.

Evt 1 kg king crab poot

1 pizzabodem sienna

5 lepels Zaanse mayonaise

2 snufjes gerookt zeezout en versgemalen peper

1 sap citroen

2 lepels sojasaus

1 knoflookteen.

1 bakje power salade puur aroma

2 wild mill trippel

 

Verwarm de bbq op 180 graden en leg de krabpoten er direct op voor 5-10 minuten met de deksel gesloten.

Knip de King krap met een schaar open en halveer.

Hak de knoflook fijn. Voeg er sap van citroen bij, twee lepels sojasaus en vijf lepels olijfolie.

Bestrijk de olie over de krab en verwarm deze 3-4 minuten in de bbq met de deksel dicht.

Haal het vlees uit de scharen en zorg dat er geen harde stukjes inzitten.

Gril de pizzabodem kort en heet langs beide kanten aan. Deze is nu krokant en zacht vanbinnen.

Maak de mayonaise aan met gerookt zout en gehakte bosui. Smeer de bodem ermee in en dresseer de krab eroverheen.

Decoreer met de power salade en serveer met een wild Mill trippel on the rocks.

Laat je verrassen door de smaak! 👩‍🍳