Recept afl.31

Pulled chicken met chutney van mango ananas en paprika 🥭🍍🫑

Heb je dit door alle eieren van dit weekend zin gekregen in het gene wat het ei legt? Dan heeft Jeremy goed nieuws voor jullie! Hij heeft weer een heerlijk recept bedacht met kip en stukken fruit! Heerlijk als je in de avond buiten zit met een zonnetje op je gezicht☀️. Volg de stappen hieronder en kijk het filmpje. Dan kan jij binnenkort ook genieten van dir recept!

Recept

Wat heb je nodig?

1 kg kippendijen

3 lepels bbq rub

1 ananas

1 mango

2 tomaten

2 paprika’s

1 pepertje

1 knoflookteentje

1 ui

1 zakje braai kruiden no1

1 tube Zaanse mayonaise

4 broodjes Libanees

 

Kruid de kippendijen met de bbq kruiden en rijg deze aan de rottisserie set. Druk deze stevig aan.

Prepareer de kamado op indirect 120 graden, rook eerst de kippendijen en laat ze daarna ‘low and slow’ rustig en lang garen tot een kern van 82 graden.

Laat deze rusten onder aluminiumfolie tot 88 graden.

Bouw de kamado om naar direct en snijd alle groenten in blokjes. Maak daarna het fruit schoon en in snijdt het in blokjes snijden.

Stoof alles samen aan en breng op smaak met de braaikruiden.

Rooster de Libanese broodjes kort aan op de bbq en vul deze met pulled chicken, mayonaise en chutney.

Bon Apetit🍗

Laat je verrassen door de smaak! 👩‍🍳