Recept afl.33

flammkuchen en pizza

Een pizza smaakt altijd lekker, maar ze smaken nóg lekkerder als je hem zelf maakt. Echter smaken ze nog nog NÓG lekkerder als je het recept van Jeremy volgt! Kijk hieronder hoe je zelf ook zulke lekkere pizza’s en flammkuchen kan maken🍕

Recept

Wat heb je nodig?

1 rol flammkuchen tante fanny

1 bakje crème fraîche

100 gr gerookte spekblokjes

1 rode ui

1 lepel bbq kruiden voor de pizza

1 rol pizzadeeg

1 blikje gepelde tomaat

1 bol mozzarella

1 teentje knoflook

8 blaadjes basilicum

Garnering voor extra topping zoals rucola, diverse hammen.

4 lepels Zaanse mayonaise

1 takje rozemarijn

 

Verwarm de BBQ tot 250 graden. Leg de pizzasteen op het rooster en laat dit 10 minuten inbranden.

Snijd het deeg in 4 stukken en bak deze eerst kort aan op de steen zodat ze een beetje krokant worden.

Bestrijk het deeg met crème fraîche en leg er gebakken spekjes over.

Snijd de rode ui in ringetjes en leg ze op de flammkuchen. Bak de flammkuchen kort aan tot hij gaar is en serveer met een wild mill.

Rol het pizzadeeg uit. Verwarm de steen voor tot 250 graden. Bak de bodem eerst kort aan beide kanten aan.

Wrijf de gepelde tomaten door een zeefje en rasp er knoflook doorheen. Kruid met peper en zout.

Bestrijk de rode pizzasaus over de bodem en scheur de mozzarella in stukjes en dresseer deze er overheen. Leg er blaadjes basilicum op en bak deze nog 4 minuten op de BBQ.

Garneer de pizza met rucola en gesneden vleeswaren. Maak van mayonaise en verse kruiden een kruidenmayonaise. Dit kan je serveren bij de pizza, heerlijk!

 

Cheers! 🤤