Speltpizza met gegrilde groenten 🍕🌽
Jeremy heeft zijn BBQ meegenomen naar de Floriade! Hier heeft hij een lekkere speltpizza gemaakt met gegrilde groenten! Heerlijk om de opening met zijn allen te vieren. Een pizza maken is niet moeilijk. Daarom is het leuk om eens een pizza te maken met wat andere toppings. Jeremy deed het deze keer met onder andere aspergetips en courgette! Kijk hieronder voor meer 😁.
Wat heb je nodig?
1 rol Tante Fanny speltdeeg
1 potje rode relish
1 courgette
1 tros tomaten
1 bussel groene aspergetips
10 minimaisjes
1 tube Zaanse knoflook mayonaise
1 citroen
Rol het deeg uit en laat het 5 minuten “luchten”. Draai het om en trek het papier eraf. Bestrijk het deeg daarna met rode relish.
Snijd de groenten in plakken en rooster de tomaatjes op de ‘sizzle zone’ kort aan. Rooster daarna de aspergetips en mini mais.
Maak van knoflookmayonaise en sap van citroen een heerlijke mojosaus.
Dresseer de groenten mooi op de pizza en bak deze op een voorverwarmde pizzasteen van 250 graden. Bak deze 5 minuten goudgeel en gaar op de napoleon gas bbq.
Serveer deze lekkere pizza met een glas wild mill bbq bier!
Cheers! 🍻