Recept afl.37

@๐“ฃ๐“ช๐“ท๐“ฝ๐“ฎ๐“•๐“ช๐“ท๐“ท๐”‚ ๐“น๐“ฒ๐”ƒ๐”ƒ๐“ช๐“ซ๐“ป๐“ธ๐“ญ๐“ฎ๐“ท ๐“ถ๐“ฎ๐“ฝ ๐“ด๐“ท๐“ธ๐“ฏ๐“ต๐“ธ๐“ธ๐“ด๐“ฐ๐“ช๐“ถ๐“ซ๐“ชโ€™๐“ผ ๐“ฎ๐“ท ๐“ผ๐“ถ๐“ฎ๐“ฎ๐“ป๐“ผ๐“ฎ๐“ต๐“ผ๐Ÿค

Het weer is steeds zonniger en zonniger aan het worden. Tijd om weer eens die bbq uit de schuur te halen! Een heerlijk bbq recept is zo gemaakt!

Deze week weer iets bijzonders! Een heerlijk recept met knoflookgambaโ€™s en vongole. Het geeft een Italiaans gevoel. Zeker in de warme zomerse dagen! Wil je weten hoe je dit recept maakt? Volg dan de stappen hieronder. ๐Ÿ‘‡

Recept

Wat heb je nodig?

1 rol tante Fanny pizza deeg

1 bussel groene asperges

2 knoflooktenen

1 bakje pesto

3 cour de bouffe tomaten

2 lepels olijfolie

2 lepels bbq rub

500 gram roze garnalen

250 gram vongole

ย 

Rasp de tomaten door een rasp boven een bolzeef en houd de velletjes apart. Wrijf er knoflook doorheen en breng het op smaak met peper, zout en olijfolie.

Bak de pizzabroden op een hete steen in de bbq op 250 graden ongeveer 3 minuten aan beide kanten.

Gril de groene asperges kort op direct vuur en besprenkel deze met knoflookolie.

Snijd de knoflook, uien en pepers in kleine stukjes en fruit deze aan in olie op direct vuur.

Voeg er de garnalen aan toe en verwarm deze kort samen.

Rooster de vongole kort in de hete olie met knoflook en blus deze af met sherry. Serveer met de broden en smeersels.

Serveer met een wild mill px.

Cheers!ย