Recept afl.13

Hoofdgerecht:

Gevulde kalkoen van Boers & Boers (voor 10-12 personen) van Boers en Boers.

Voorgerecht:

Gegrilde kaki met geitenkaas, spek, rozemarijn en waterkers

Recept

Ingrediënten Voor 4 personen:

  • 4 kakivruchten, zo rijp mogelijk;
  • 2 eetlepels Zaanse mayonaise;
  • 100 gram verse geitenkaas;
  • 100 gram verse waterkers;
  • 100 gram gerookte spekblokjes;
  • 50 gram gehakte hazelnootjes;
  • 1 eetlepel mosterd;
  • 1 eetlepel appelciderazijn;
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn;
  • 3 eetlepels olijfolie;
  • Peper en zout.

Overige benodigdheden

  • Mes;
  • Snijplank;
  • Kwastje;
  • Mengkom;
  • Ovenschaal;
  • Tang;
  • Gasbarbecue van Napoleon.

Bereiding:

  • Verwarm de barbecue voor op 190 graden;
  • Bereid de gevulde kalkoen van Boers & Boers volgens de instructies en leg hem 30 minuten op de barbecue met gesloten deksel;
  • Snijd ondertussen elke kakivrucht in drie dikke plakken en bestrijk ze licht met mayonaise;
  • Bak ze vervolgens op de barbecue totdat ze een mooie grillstreep hebben aan beide kanten en leg ze daarna op een schaal;
  • Bak daarna de spekjes in de ovenschaal op de barbecue tot ze mooi krokant zijn;
  • Maak ondertussen de dressing door de mosterd, de appelciderazijn, de rozemarijn en de olijfolie met elkaar te mengen. Maak het daarna op smaak met peper en zout;
  • Strooi de gehakte hazelnootjes en de spekjes over de plakken kakivrucht en brokkel de verse geitenkaas over het gerecht;
  • Tot slot besprenkel je het geheel rijkelijk met de dressing en maak je het af door de waterkers erop te leggen.

Eet smakelijk!