Nagerecht: Walnotentaartje met laurier, hangop en pompoenpitolie
Recept
Ingrediënten voor 4 taartjes
Voor het deeg:
250 Gram tarwebloem;
100 Gram roomboter;
100 Gram kristalsuiker;
2 Eieren;
Snufje zout.
Voor de vulling:
50 Gram roomboter;
50 Gram appelstroop;
100 Gram bruine basterd suiker;
1 Ei;
1 Vers laurierblad;
200 Gram walnoten.
Voor de hangop met pompoenpitolie
500 Gram yoghurt;
100 Ml pompoenpitolie.
Benodigdheden
Mes;
Deegroller;
Kwastje;
Mengkom;
Garde;
4 Kleine bakvormpjes;
Steelpannetje;
Schone theedoek;
Bolzeef;
Uitlekbakje;
Gas BBQ.
Bereiding
Verwarm de barbecue voor op 175 graden;
Maak hangop door de yoghurt in een natte theedoek ‘op te hangen’ in de bolzeef. Doe dit het liefst een dag van te voren. Vang het vocht, de wei, op in het uitlekbakje;
Maak het deeg door alle ingrediënten in een mengkom door elkaar te kneden. Maak er een mooie gladde bol van en leg afgedekt in de koelkast tot hij mooi stevig aanvoelt;
Meng alle ingrediënten, behalve de walnoten en het ei , in een steelpannetje en verwarm tot het gesmolten is en naar laurier ruikt;
Rol het deeg uit tot ongeveer 3mm dikte. Snijdt het deeg in 4 stukken en bekleed hiermee de 4 bakvormpjes. Prik met een mes een paar gaatjes in de bodem en bak ze ongeveer 10 minuten op 175 graden, tot ze lichtbruin kleuren;
Vul de taartjes nu met gebroken walnoten. Maak de vulling af door het eitje door het warme mengsel heen te kloppen en de laurier er uit te halen. Schenk de vulling over de walnoten tot het taartje tot de rand gevuld is;
Bak het taartje nu nog 10 minuten tot de vulling niet meer trilt;
Serveer het taartje met een flinke schep hangop en een paar lepels pompoenpitolie.