Recept afl.8

Eekhoorntjes brood van de barbecue met ricotta en balsamico

Een heerlijk recept om te delen! 

Recept

Dit zijn de Ingrediënten die je nodig hebt voor barbeque eekhoorntjes brood voor 4 personen;

  • 4 verse eekhoorntjesbroden
  • 250 gram ricotta
  • 250 ml balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 rode uien
  • 4 dikke plakken desembrood
  • Olijfolie
  • Zaanse Mayonaise
  • Peper en zout

 

En verder heb je deze keuken gereedschappen nodig;

  • 1 steelpannetje
  • 1 pollepel
  • mes
  • snijplank
  • gas barbecue

 

Bereiding

  • Als eerste verwarm je de barbecue voor op middelmatige temperatuur (rond de 160 graden);
  • Vervolgens schenk je de balsamicoazijn in het steelpannetje en plaats je deze op de barbecue. Sluit de deksel en laat de azijn langzaam inkoken tot deze zo dik is als stroop;
  • Daarna snij je de uien in dunne ringen en kook deze 5 minuten mee in de balsamicoazijn. Schep ze er daarna uit en laat ze afkoelen;
  • Als de balsamicoazijn ingekookt is mag deze afkoelen en mag het gas van de barbecue zo hoog als mogelijk;
  • Daarna plaats je de ricotta in zijn geheel in een ovenschaaltje. Bestrooi het met zout en druk een hele teen knoflook in de bovenkant. Plaats het vervolgens op de barbecue en bak met gesloten deksel zo’n 15 minuten;
  • Maak daarna de paddenstoelen goed schoon en halveer ze. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak ze op de open barbecue tot ze goudbruin zijn. Ten slotte smeer je de plakken brood in met mayonaise, en bak deze ook op de barbecue;
  • Serveer het op een grote schaal om met elkaar te delen;

Eet smakelijk! 😋