Verse coquilles met palmkool, mais en zeewier.
Verse coquilles met palmkool, mais en zeewier
Ingrediënten
Voor 4 personen
Overige benodigdheden
Bereiding
Verwarm de barbecue voor op 300 graden.
Laat in een steelpan de boter smelten, voeg daaraan de tenen knoflook toe en laat langzaam bruin worden tot het naar hazelnoot ruikt.
Meng in een andere steelpan het water, de azijn, de suiker en het zout en breng aan de kook. Giet dit mengsel vervolgens over de gesneden palmkool en laat afkoelen.
Maak de coquilles schoon en dep ze goed droog. Rijg de coquilles op de spiesen. Zorg dat elke coquille aan 2 spiesen zit, zodat deze niet gaat ronddraaien.
Pureer de mais uit blik samen met de karnemelk tot een gladde puree. Gebruik de bolzeef om de laatste stukjes eruit te zeven. Bewaar de puree in een steelpannetje, waarin je het later warm gaat maken.
Bak de maiskolven op de barbecue tot ze rondom diep gekleurd zijn. Snijd de maiskorrels van de kolf en meng deze door de puree. Verwarm deze op de barbecue.
Haal nu het rooster van de barbecue zodat je de coquilles dichtbij de kolen kunt garen. Zet of leg de spiesen zo dat neer dat de coquilles op 10 cm afstand van de kolen kunnen bakken. Bak de eerste kant tot er een mooie bruine kleur ontstaan is. Haal de spiesen nu weg bij de kolen en bestrijk de bruine kant rijkelijk met de gebruinde boter.
Herhaal dit proces voor de andere kant. Snij elke coquille daarna in twee dunne plakjes en bestrooi ze met grof zout.
Meng in een mengkom het zeewier met de ingemaakte palmkool.
Serveer dit gerechtje in de schelp. Begin met een lekkere schep maispuree aan de onderkant van de schelp. Leg daarop de plakjes coquille en maak het gerecht af met een mooi nestje van de zeewier-kool salade. Garneer het gerecht met takjes zeekraal.
Eet smakelijk!