Pizza bianca met ricotta
Pizza bianca met ricotta
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Voor het deeg:
Voor de ricotta:
Overige benodigdheden:
Beleg pizza 1:
Gekruid rundergehakt met pompoen en salie:
Beleg pizza 2:
Ingemaakte uitjes, palmkool, pesto en aardappel
Bereiding:
Eet smakelijk!
Pizzadeeg op basis van zuurdesem
Ingrediënten:
1 kg Typo 00 bloem (of zo fijn mogelijk tarwebloem);
600 ml water;
20 gram zout;
300 gram zuurdesemstarter.
Bereiding:
1. Voor dit recept heb je een actieve desemstarter nodig. Als je niet weet wat dat is, raad ik je aan om dat eens te onderzoeken.
2. Meng om te beginnen de bloem met het water tot dit een homogeen geheel is.
3. Laat dit afgedekt een uurtje rusten. Deze fase heet de autolyse fase en helpt bij het vormen van gluten.
4. Voeg nu het zout en de desemstarter toe en kneed het deeg. Dit kan met de hand of met een keukenmachine. Je deeg is klaar als het fluweelzacht aanvoelt.
5. Vorm bolletjes van 200 gram en leg deze op een bakplaat. Bestrijk ze licht met olijfolie zodat ze niet aan elkaar plakken.