Recept afl.24

Brownie met kersensaus, kwark en gerookte walnoten + spare ribs

 

Recept

Brownie met kersensaus, kwark en gerookte walnoten + spare ribs

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de brownie:

  • 150 gram boter;
  • 275 gram bruine basterdsuiker;
  • 75 gram cacaopoeder;
  • 75 gram tarwebloem;
  • 3 eieren;
  • 2 gram zout.

Voor de kersensaus:

  • 0,5 liter kersensap;
  • 4 eetlepels suiker;
  • 50 gram gedroogde kersen;
  • 1 takje rozemarijn.

Voor de spareribs:

  • 2 strengen spareribs;
  • 1 tube Zaanse mayonaise;
  • 4 el bruine basterdsuiker;
  • 3 el zout;
  • 3 el cacao poeder;
  • 1 el gemberpoeder;
  • 1 el gerookte paprikapoeder;

Overig:

  • 100 gram walnoten;
  • 400 ml kwark.

Benodigdheden: 

  • Een rookmot;
  • Aluminiumfolie;
  • Een kwastje;
  • 2 steelpannen;
  • Een garde;
  • Een kolen BBQ;
  • 2 ovenschaaltjes.

Bereiding:

  1. Stook de barbecue tot ongeveer 100 graden, zorg dat je maar aan 1 kant kolen hebt liggen, zodat je ook een wat plekje hebt zonder directe hitte.
  2. Begin met de spareribs; meng alle droge ingrediënten, dit is je rub. Smeer de spareribs met een kwastje in met de mayonaise. Bestrooi de spareribs vervolgens rijkelijk met de rub.
  3. Rook de spareribs op de bbq door ze op het rooster te leggen zonder dat ze directe warmte krijgen. Vouw van het aluminiumfolie een pakketje die je vult met rookmot. Prik er een paar gaatjes in en leg het pakketje op een warm plekje tussen de kolen. De spareribs zijn in een uur of 4, of als de botjes makkelijk los komen van het vlees, klaar.
  4. Rook in een ovenschaaltje ook de walnoten, ongeveer 15 minuten, of tot ze licht beginnen te kleuren.
  5. Maak ondertussen het brownie-beslag. Smelt de boter en basterdsuiker, met de cacaopoeder en het zout, in een steelpannetje. Roer vervolgens met een garde de bloem en de eieren erdoor. Schenk het beslag in een bakvorm die je bekleed hebt met bakpapier. Zorg dat er geen papier over de randen steekt.
  6. Maak in een andere steelpan de kersensaus door alle ingrediënten aan de kook te brengen en langzaam te laten inkoken tot het de dikte van stroop heeft.
  7. Stook de bbq, als de spareribs klaar zijn, op tot 180 graden. Bak de brownie in 25 minuten gaar.
  8. Serveer de brownie met een flinke schep kwark, een paar lekkere lepels kersensaus en een hand vol gerookte walnoten.

Eet smakelijk!