Chowder met kreeft en Hollandse asperges
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de soep:
- 1 l visbouillon of bouillon van de kreeft schalen;
- 0,5 l room;
- 150 gram gerookte spekjes;
- 2 witte uien;
- 2 el bloem;
Voor in de soep:
- 200 gram kreeftvlees;
- 400 gram gekookte aardappelen;
- 8 geschilde asperges;
Garnering:
- Dille;
- Dragon;
- 1 bosje waterkers;
- 4 partjes limoen;
Benodigdheden:
- Grote pan met dikke Bodem;
- Snijplank;
- Koksmes;
- Gas BBQ;
Bereiding:
- Verwarm de BBQ voor op 200 graden.
- Leg de kreeftjes op de hete BBQ en sluit de klep. Gaar de kreeftjes in 5-10 minuten, of tot ze helemaal roodgekleurd zijn. Laat ze afkoelen en pel het vlees eruit. Maak van de schalen bouillon, door deze net onder te zetten met water.
- Laat het een uurtje intrekken, zonder de bouillon te koken. Gebruik een pureestamper om de schalen even goed fijn te stampen voor maximale smaak.
- Maak nu de soep door de spekjes en de uien rustig uit te bakken. Strooi hier de bloem overheen en gaar deze 2 minuten. Blus het geheel af met de bouillon en voeg de room toe. Laat deze soep inkoken tot hij begint in te dikken.
- Voeg de gekookte aardappels en de fijngesneden asperges toe aan de soep. Voeg vlak voor het serveren het kreeftvlees toe om deze nog even warm te maken.
- Garneer de soep met de gehakte kruiden, een lekkere bos waterkers en een partje limoen.
Eet smakelijk!