Recept afl.31

Chowder met kreeft en Hollandse asperges

 

Recept

Chowder met kreeft en Hollandse asperges

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de soep:

  • 1 l visbouillon of bouillon van de kreeft schalen;
  • 0,5 l room;
  • 150 gram gerookte spekjes;
  • 2 witte uien;
  • 2 el bloem;

Voor in de soep:

  • 200 gram kreeftvlees;
  • 400 gram gekookte aardappelen;
  • 8 geschilde asperges;

Garnering:

  • Dille;
  • Dragon;
  • 1 bosje waterkers;
  • 4 partjes limoen;

Benodigdheden:

  • Grote pan met dikke Bodem;
  • Snijplank;
  • Koksmes;
  • Gas BBQ;

Bereiding:

  1. Verwarm de BBQ voor op 200 graden. 
  2. Leg de kreeftjes op de hete BBQ en sluit de klep. Gaar de kreeftjes in 5-10 minuten, of tot ze helemaal roodgekleurd zijn. Laat ze afkoelen en pel het vlees eruit. Maak van de schalen bouillon, door deze net onder te zetten met water. 
  3. Laat het een uurtje intrekken, zonder de bouillon te koken. Gebruik een pureestamper om de schalen even goed fijn te stampen voor maximale smaak. 
  4. Maak nu de soep door de spekjes en de uien rustig uit te bakken. Strooi hier de bloem overheen en gaar deze 2 minuten. Blus het geheel af met de bouillon en voeg de room toe. Laat deze soep inkoken tot hij begint in te dikken. 
  5. Voeg de gekookte aardappels en de fijngesneden asperges toe aan de soep. Voeg vlak voor het serveren het kreeftvlees toe om deze nog even warm te maken. 
  6. Garneer de soep met de gehakte kruiden, een lekkere bos waterkers en een partje limoen. 

Eet smakelijk!