Gado-Gado met magnolia
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de satésaus
- 1 verpakking van de beste Bumbu gado-gado de je kunt vinden.
- 400 ml kokosmelk
Voor de groente
- 200 gram aardappel in reepjes gekookt
- 400 gram wortel geraspt
- 1 bosje raapstelen, gewassen en gesneden
- 2 bosuitjes gesneden
- 200 gram radijskiemen (of taugé)
- 2 el magnolia azijn
- 2 el olijfolie
Voor de tofu
- 1 blok silken tofu
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- 3 el sojasaus
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
Garnering
- 4 zachte gekookte eieren
- 4 magnolia bloemen
- Kroepoek
- Gefrituurde uitjes
Benodigdheden
- 2 steelpannen
- Snijplank
- Kok mes
- Barbecue
- Rasp
- Bakplaat of koekenpan
Bereiding
- Verwarm de barbecue voor op 200 graden.
- Maak de marinade van de tofu door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
- Snijd de tofu in plakken en schenk hierover de marinade. Laat het dan voor een half uurtje staan.
- Maak volgens het recept van bumbu de satésaus. Vervang 400 ml van het water voor de kokos melk voor een nog romigere saus. Houd de saus warm tot je hem gaat serveren.
- Meng alle gesneden groenten met elkaar in een mengkom en maak deze aan met azijn en de olie.
- Verwarm de bakplaat boven het vuur. Vet hem in met wat olie en bak hierop de tofu aan beide kanten. Let op, deze kan blijven plakken.
- Serveer het gerecht door een lekkere grote schep satésaus uit te smeren over de borden. Leg hierop de gebakken tofu en bedek deze vervolgens door een mooie stapel groenten.
- Maak het gerecht af met gebakken uitjes, de eieren en de fijngesneden magnolia bloemen. Serveer het gerecht met kroepoek.
Eet smakelijk!