Sukade-steak met paling en brocoli
Ingrediënten voor 4 personen
Voor de steak:
4 lekkere, dikke sukadelappen, met een mooi vetrandje
Voor de broccoli-salade:
1 broccoli, in kleine roosjes met zoveel mogelijk steel
100 gram geroosterde hazelnoten
1 gerookte palingfilet
3 el koolzaadolie
3 el appelcider azijn
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
Optioneel:
Extra roosjes van elke andere koolplant die je ter beschikking hebt
Koolzaadbloempjes
Voor de botersaus:
1 potje kappertjes
250 gram roomboter
1 gerookte palingfilet
1 el mosterd
Benodigdheden:
Snijplank
Bolzeef
Steelpannetje
Barbecue
Koksmes
Mengkom
Zonnebloemolie
Barbecuekwast
Bereiding;
- Verwarm de barbecue voor op 250 graden, zorg dat je onder ongeveer de helft van het rooster kooltjes hebt liggen.
- Smelt de boter in een steelpannetje en voeg vervolgens alle ingrediënten voor de saus toe. Houdt deze warm op een minder heet plekje.
- Dresseer de broccoliroosjes, en eventueel andere kool-roosjes, met olijfolie. Rooster ze in het bolzeefje en beweeg ze regelmatig. Ze zijn klaar als ze mooi rondom gekleurd zijn. Proef of ze gaar zijn.
- Meng alle geroosterde roosjes in een mengkom met de overige ingrediënten voor de salade. Breng het op smaak met peper en zout. Je kunt de salade direct warm serveren of laten afkoelen.
- Smeer het rooster van de barbecue licht in met zonnebloemolie en bak op de heetste plek de sukade lappen. Ongeveer 4 minuten aan elke kant, of tot ze een mooie diepe kleur hebben voor een medium steak. Laat de steak op je snijplank 5 minuten rusten. Breng op smaak met peper en zout en snijd in mooie reepjes voordat je ze op de borden legt.
- Serveer de steak met een flinke bult van de salade en schep een paar lepels van de botersaus over zowel de salade als de steak. Garneer het gerecht met koolzaadbloempjes.
Eet smakelijk!