Recept afl.36

Aardappel-seringsoep en roggebrood met paling

Recept

Aardappel-seringsoep en roggebrood met paling

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het roggebrood:

4 plakken roggebrood, gehalveerd
2 gerookte paling filets
200 gram crème fraîche
1 potje foreleitjes

Voor de soep:

1 venkel
2 tenen knoflook
3 uien
6 middelgrote, kruimige aardappels
1 liter bouillon
2 trosjes sering bloemen

Voor de kruidensalsa:

3 handen vol met wilde kruiden, denk aan zevenblad of paardenbloemblad
1 hand verse kruiden zoals citroenmelisse
Sap van 1 citroen
200 ml olie
Zout en peper

Benodigdheden:

Gasbarbeque
Soeppan
Snijplank
Koksmes
Staafmixer
Maatbeker

Bereiding:

  1.  Verwarm de barbeque voor op 250 graden.  Verwarm een soeppan met een beetje olie. Snijd alle ingrediënten voor de soep klein en bak ze kort aan.  Blus af met de bouillon en laat koken tot de aardappel gaar is. Voeg de seringbloemen toe, en blend het geheel glad met een staafmixer. Zeef de soep als het nodig is. Breng op smaak met peper en zout. 
  2.  Maak de kruidensalsa door alle ingrediënten in een maatbeker fijn te maken met een staafmixer. 
  3.  Smeer het roggebrood in met crème fraîche, leg daarop stukjes paling filet. Maak het hapje af met een lepel foreleitjes en wat bloempjes van bijvoorbeeld daslook.
  4.  Garneer de soep met de kruidensalsa en serveer met het roggebrood. 
  5.  Eet smakelijk!