Aflevering 22

10-02-2024 | Deze week is het team van De Grote Tuinverbouwing in de Zuid-Afrikaanse sloppenwijk Duncan Village. Dit keer wordt er geen tuin aangepakt, maar helpt het team de MAMAS van Kinderfonds MAMAS om een moestuin te realiseren voor Siya en Sine. De broers hebben geen ouders meer en door hun armoede zijn zaken als voedsel en onderwijs geen vaste gegevens. Dankzij deze moestuin kunnen de broers voortaan hun eigen voedsel verbouwen en is het zonder eten naar bed gaan verleden tijd. Het begin van een betere toekomst!

Voor dit speciale project wordt Ivo bijgestaan door Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven, ambassadeur van Kinderfonds MAMAS. Op uitnodiging van Joep Verboeket, directeur van het fonds bezoeken de heren Duncan Village, waar ze de MAMAS bijstaan met de aanleg van deze moestuin. Het is daarbij extra speciaal dat het de 100e moestuin is die de MAMAS hebben weten te realiseren over de afgelopen jaren, dat zijn heel wat groentes!

Te midden van uit elkaar vallende golfplaten huizen en meeslepende verhalen ervaren de mannen de realiteit van de leefomstandigheden in Duncan Village. “Ze hebben hier helemaal niets en dat grijpt je echt aan” laat Ivo dan ook weten. Robèrt voegt daar mooi aan toe: “Deze ervaring op de vuilnisbelt opent je ogen. Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen in de wereld elke dag strijden om eenvoudige basisbehoeften”. Maar de toewijding van de MAMAS is ontzettend groot, de kracht van gemeenschapsopbouw en hoop die voortkomt uit de eenvoudige daad van het planten van een zaadje voor een betere toekomst. Zo ook voor Siya en Sine.

DE GROTE TUINVERBOUWING IS ELKE ZATERDAG OM 17:00 UUR TE ZIEN OP SBS6.

Meedoen?

GEEF JE OP VOOR

DE TUIN MAKE-OVER

Meld je aan voor

Kleur je leven

DE HERHALING IS ELKE ZONDAG TE ZIEN OM 10:30 UUR.