Specials

Dit seizoen van De Grote Tuinverbouwing gaat het team aan de slag met een aantal bijzondere projecten. In samenwerking met goede doelen gaan Ivo, Djamilla en de rest van het team naar uitzonderlijke plekken om hun steentje bij te dragen. Hierdoor komen ze op onverwachte locaties en worden ze deelgenoot van bijzondere en inspirerende verhalen.

Aflevering 22

kinderfonds mamas

In aflevering 22 van het zesde seizoen staat er een bijzonder project voor Ivo klaar. Hij gaat samen met Robèrt van Beckhoven, ambassadeur van Stichting MAMAS, naar de sloppenwijken van Duncan Village, Zuid-Afrika. Hier maken Ivo en Robert kennis met de harde realiteit waar vele Zuid-Afrikanen in leven. Ivo staat de MAMAS bij en samen leggen ze een moestuin aan voor twee jonge broers die in de meest erbarmelijke omstandigheden leven. Robèrt verzorgt samen met de MAMAS een waar feestmaal. Samen doen ze er alles aan om de levensomstandigheden van de kinderen in Zuid-Afrika te verbeteren. 

De MAMAS in Zuid-Afrika geven de meest kwetsbare kinderen weer een toekomst. Kinderfonds MAMAS steunt deze sterke, indrukwekkende vrouwen die zich inzetten voor kinderen in ernstige armoede. De MAMAS organiseren zelf structurele dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en natuurlijk veel liefde voor de kinderen. In 56 indrukwekkende projecten hebben zij inmiddels al meer dan 77.000 kinderen kunnen helpen. 

Steun de MAMAS

Voor maar 20 cent per dag (= 6 euro p/m) zorgen MAMAS in Zuid-Afrika ervoor dat de kinderen veilig, gezond en geliefd opgroeien. Helpt u mee?

Aflevering 18

Prinses beatrix spierfonds

Ivo, Djamilla en het hele team van de Grote Tuinverbouwing gaan in aflevering 18 van het zesde seizoen vol bewondering aan de slag bij Marieke. Zij woont samen met haar drie zoons in Drunen. Haar 11-jarige zoon, Tobias, wordt door zijn spierziekte (myotone dystrofie) steeds meer rolstoelgebonden. Momenteel kan hij met zijn rolstoel niet de tuin in. Dennis van Aarssen, ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds, vraagt Ivo en het team om hen hiermee te helpen. Djamilla gaat natuurlijk aan de slag in de woonkamer om een warm en knus interieur te verzorgen.

Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert, stuurt en stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Want alleen met onderzoek kunnen medicijnen worden ontwikkeld voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Als je een spierziekte hebt, moet je elke keer iets inleveren. Soms met fatale gevolgen. Bijna alle spierziekten zijn progressief; de symptomen verergeren en patiënten gaan steeds verder achteruit. Wanneer de achteruitgang begint en hoe snel die gaat, is een grote onbekende factor. Deze achteruitgang moet worden gestopt.

Draag jij bij?

Help mee in de strijd tegen spierziekten en geef voor wetenschappelijk onderzoek. Door een maandelijkse donatie van 3,- kun jij al het verschil maken.

Aflevering 17

Stichting AAp

In de 17e aflevering van seizoen 6 van de Grote Tuinverbouwing staat Ivo, Djamilla en de rest van het team een bijzondere klus te wachten. Zij gaan op het terrein van Stichting AAP in Almere een van de Apeneilanden aanpakken! Djamilla zorgt ervoor dat alle vrijwilligers en medewerkers die dag en nacht klaarstaan voor de dieren een feestelijke plek hebben om tot rust te komen. In Spanje bezoekt Rob het Spaanse opvangcentrum van AAP. Op deze locatie worden niet alleen primaten opgevangen, maar is er ook ruimte voor grote katachtigen, zoals leeuwen en tijgers.

In Europa worden talloze dieren, variërend van apen tot tijgers en leeuwen, illegaal als huisdier gehouden of uitgebuit in circussen en andere vormen van entertainment. Dit resulteert in aanzienlijk dierenleed, een situatie die AAP als onaanvaardbaar beschouwt.

 Jij kan het verschil maken!

Dankzij jouw bijdrage kan AAP dieren in nood opvangen en ze de specialistische zorg geven die ze nodig hebben om te herstellen van hun verleden. Na hun herstel streeft AAP ernaar om voor zoveel mogelijk dieren een fijne, permanente plek te vinden bij geschikte partners. Hierdoor komt er bij AAP weer plek vrij voor nieuwe dieren in nood. Tegelijkertijd zet AAP zich in voor verbetering van wet- en regelgeving in Europa, met als doel het voorkomen van dierenleed. Jouw bijdrage maakt dit alles mogelijk!

Wil je donateur worden? SMS Tuin naar 7171 en steun AAP met 4 euro per maand of gebruik de onderstaande knop.Kijk dan ook even op onze social kanalen, want wij geven 10 keer 2 kaarten weg voor een rondleiding bij Stichting AAP.

Kijk zaterdag om 17:00 of zondag om 10:30 op SBS6