Kippendijen in bananenblad met aioli

Boodschappen

600 g kippendijfilet, in grove blokjes

2 el citroensap

2 tenen knoflook, fijngehakt

1 el verse rozemarijn, fijngehakt

1 el verse salie, fijngehakt

Peper en zout naar smaak

1 courgette, in blokjes

2 puntpaprika’s, in blokjes

4 grote stukken bananenblad (ca. 30×30 cm)

Bindtouw of prikkers om de pakketjes te sluiten

 Benodigdheden

4 el mayonaise

1 teen knoflook, geperst

1 tl citroensap1 el olijfolie

Kippendijen van de BBQ in bananenblad. Malse kip met kruiden, gewikkeld in bananenblad waardoor er een lichte rokerige smaak ontstaat. De groenten garen mee en geven hun smaak af aan de kip. Het bananenblad houdt alles sappig en zorgt voor een mooi, feestelijk pakketje.

Wat kun je verwachten?

  • Sappige kip, zacht en kruidig.
  • Courgette en paprika die licht zoet en mals worden.
  • Een geurige presentatie: pakketjes die je aan tafel openvouwt.
  • Romige aioli om het fris te maken.

Bereidingswijze

Marineren

1. Meng de blokjes kippendij met citroensap, knoflook, rozemarijn, salie, peper en zout.

2. Dek af en laat minimaal 1 uur, maar bij voorkeur een nacht marineren in de koelkast.

Voorbereiden van het bananenblad

1. Knip of snijd het blad in stukken van ca. 30 bij 30 cm.

2. Maak het soepel door het kort te weken in warm water of even boven de BBQ-roosters te verwarmen.

Vullen van de pakketjes

1. Leg een stuk bananenblad op je werkvlak.

2. Schep er een portie kip op en voeg blokjes courgette en paprika toe.

3. Vouw het pakket stevig dicht en bind vast met keukentouw of zet vast met prikkers.

BBQ-bereiding

1. Leg de pakketjes eerst kort op directe hitte (recht boven de warmtebron) zodat er een mooie grilstreep op het blad verschijnt.

2. Verplaats ze daarna naar indirecte hitte (ca. 180 °C) en gaar ze in 25–30 minuten, tot de kip volledig gaar is.

Aioli maken

1. Meng mayonaise, knoflook, citroensap en olijfolie tot een gladde saus.

2. Breng op smaak met peper en eventueel een extra druppeltje citroen.

Serveren

1. Serveer de pakketjes direct van de BBQ, eventueel opengevouwen.

2. Geef de aioli ernaast of spuit mooie stippen op de geopende pakketjes.

Meer afleveringen

Aflevering 38, Zaandam

Aflevering 38, Zaandam

07-06-2025 | In Zaandam steken Ivo, Djamilla en het team de handen uit de mouwen bij Marije en Pascal. Ze zijn gek op bloemen en planten, maar van een droomtuin is nog weinig te zien.

Aflevering 37, Weesp

Aflevering 37, Weesp

31-05-2025 | Ivo, Djamilla en het team reizen naar het gezellige Weesp, waar Annemieke en Marco hun stadse leven in de hoofstad Amsterdam hebben verruild voor een huis mét tuin.

Aflevering 36, Apeldoorn

Aflevering 36, Apeldoorn

24-05-2025 | In Apeldoorn gaat het team aan de slag bij Michel en Ineke. Ze zijn gek op hun tuin en houden van planten.